Mistä täydelliset goottivaatteet?

Goottikulttuuri syntyi Britanniassa 70-luvulla ja sen juuret ovat punkin jälkeisessä musiikissa. Omaksi musiikkisuunnakseen goottirokki muodostui vasta 80-luvulla, jolloin myös termi ”gootti” otettiin käyttöön. Goottikulttuuri on sittemmin eriytynyt useaksi eri suuntaukseksi, joista jokaisella on omia erityispiirteitä. Goottityyli saapui myös Suomeen jo 80-luvulla, mutta se saavutti varsinaista suosiota vasta 90-luvulla.

Goottikulttuurin suurin ilmenemismuoto on alusta saakka ollut sille erityinen pukeutumistyyli. Goottityyli on muuttunut monin tavoin vuosien saatossa ja sille on kehittynyt alakulttuureita niin musiikin kuin pukeutumisenkin kohdalla. Nykyään goottityyliä yhdistetään myös muuhun pukeutumiseen. Hekin, jotka eivät koe olevansa goottikulttuurin pääasiallista kohderyhmää, voivat käyttää tämän tyylisuunnan vaatteita.

Goottivaatteet täydentävät tyylin

 

  1. Musta on goottipukeutumisen perusväri.
  2. Viktoriaaninen suuntaus tuo tyyliin lisää naisellisuutta.

Koska tyylillä on useita eri alakulttuureita, pukeutuminenkin vaihtelee oman mieltymyksen mukaan. Yhteistä goottityylille on alusta saakka ollut mustanpuhuva pukeutuminen, joka ammentaa inspiraatiota kauhu- ja kuolemaromantiikasta. Nykyään tyyliin voi liittyä myös fantasiamaailman piirteitä sekä futuristista inspiraatiota. Lisäksi goottilookiin kuuluvat mustat tai tummat pitkät hiukset sekä vahva silmämeikki niin naisilla kuin miehilläkin.

Vaikka mustaa pidetään yleisesti goottityylin perustana, myös viininpunainen, tumma vihreä ja sininen ovat suosittuja. Lisäksi valkoista väriä saatetaan käyttää. Goottityylinen pukeutuminen on ottanut eniten vaikutteita viktoriaanisesta pukeutumisesta, joka yhdisti tummia värejä sekä pitsiä. Tätä suuntausta on viety edelleen pitemmälle ja lisätty pukeutumiseen erotiikkaa avarilla kaula-aukoilla, tiukoilla korseteilla sekä pitkillä halkioilla.

Mistä parhaat goottivaatteet?

Nykyään goottityylisiä vaatteita ja asusteita voi löytää jopa suurimmista ketjuvaateliikkeistä. Esimerkiksi H&M ja Gina Tricot ovat liikkeitä, joista voi tehdä edullisia löytöjä. Voit yhdistää tavallisia tummia vaatteita muihin enemmän goottityyliä ilmentäviin asusteisiin ja näin saada aikaan hieman edullisemman asukokonaisuuden. Kaikkein autenttisimmat asusteet goottilookiin löytyvät tietysti alan johtavista liikkeistä.

 

  • Tee löytöjä edullisissa ketjuliikkeissä.
  • Vanhin kivijalkamyymälä toimii edelleen Helsingissä.
  • Netissä on paras valikoima.

Goottityylin suomalaisena mekkana pidetään jo yli 20 vuotta toiminnassa ollutta Morticia-liikettä, joka sijaitsee Helsingissä. Liike ilmoittaa olevansa naistenvaateliike, ja tarjolla onkin paljon upeita naisten mekkoja, hameita ja hieman erikoisempiakin varusteita. Valikoima kattaa myös monipuolisesti erilaisia asusteita, jotka ovat tyyliltään goottihenkisiä. Valikoimassa on myös jonkin verran miesten vaatteita.

Goottityylisiä vaatteita voit toki tilata netistä vaikka ympäri maailman. Yksi suosituimmista ja myös monipuolisimmista suomalaisista sivustoista on Pahis, jonka toimipiste on Kajaanissa, mutta se toimittaa vaatteita ympäri Suomen. Tarjolla on vaatteita niin naisille, miehille kuin lapsillekin. Naisten ja miesten vaatteita on saatavana jopa kokoon 5XL saakka.

Goottimyymälöitä ympäri Suomen

 

  • Täyden palvelun liikkeistä saat tuotteita monipuolisesti.
  • Nettikaupasta löydät enemmän yksilöllisyyttä.

Cybershop on vaihtoehtomuotiin erikoistunut vaate- ja tarvikeliikeketju. Sen valikoimasta löytyy myös goottihenkisiä vaatteita naisille ja miehille. Lisäksi tarjolla on tyyliin hyvin sopivia kosmeettisia värillisiä piilolinssejä, kosmetiikkaa ja erilaisia lävistyskoruja sekä hiusvärejä, -pidennyksiä ja -lisäkkeitä. Cybershopeja on pääkaupunkiseudulla useampiakin ja lisäksi liikkeet löytyvät Turusta, Tampereelta ja Oulusta.

Turussa toimiva Nightshop on nettikauppa, joka myy goottihenkisiä vaatteita aina alusvaatteista ja sukista päällysvaatteisiin. Myös miehille on runsaasti tuotteita ja valikoimiin kuuluu paitoja, housuja ja liivejä, mutta myös katanoita ja kilttejä. Lisäksi tarjolla on kenkiä, laukkuja ja koruja. Myös EMP:n nettikaupassa on muiden tyylien lisäksi myös suuri valikoima vaihtoehtoja goottipukeutumiseen.

 

  • Tuunaa itse vaatteet paremmin omaan tyyliin sopiviksi.
  • Muista myös kierrätys.

Tavallisista liikkeistä ostettuja vaatteita tai jo olemassa olevia asusteita voi myös tuunata paremmin omaan tyyliin sopiviksi pitseillä ja nauhoilla, tai muilla koristeilla. Useista tämän tyylisuunnan vaateliikkeistä löytyy koruja ja huiveja, joilla voit lisätä vaatteiden näyttävyyttä entisestään. Vilkaise myös mitä second hand- ja vintage-putiikeilla on tarjolla ja muista myös itse kierrättää vaatteesi!